4 Nisan 2009 Cumartesi

BUNDESLİG A

158- Bochum - Stuttgart (ÜST) (1,60)

Geçen hafta deplasmanda son haftaların formda takımı M.Gladbach'ı yenerek düşme hattının 3 puan üzerine çıkan Bochum derin bir nefes aldı. Şu ana kadar sahasında oynadıkları 13 maçın 11 inde gol atma başarısı gösteren takım sadece W.Bremen ve B.Münih'e karşı gol atamadı. Maç öncesi takımda Pfertzel, Schröder ve Fuchs oynamayacak olan oyuncular.

Stutgart cephesine baktığımızda, ligin 2.yarısında oynadıkları 8 maçta sadece 1 kez kaybettiklerini görüyoruz. Oynadıkları bu son 8 maçta rakip filelere toplam 18 gol bırakan takım şu an liderin 7 puan gerisinde bulunuyor. Şu an itibarı ile onlarda da Khedira dışında önemli bir eksik bulunmuyor.

Biri düşmemeye diğeri şampiyonluğa oynayan 2 takım arasındaki mücadelenin kıran kırana, zevkli ve bol gollü geçeceğini düşünüyorum..

159- Eintracht Frankfurt - Cottbus (İY:1) (2,25)

3 Haftadır berabere kalan ev sahibi Frankurt şu anda düşme hattının 4 puan üzerinde bulunuyor. Gelecek haftalarda sıkıntı yaşamak istemiyorlar ise, bu maçta zayıf rakiplerini mutlaka yenmek zorundalar. O kadar etkili bir futbol oynamıyorlar ancak rakibi ile kıyasladığımızda onlara göre çok daha iyi oldukları bir gerçek. Maç öncesi gene önemli oyuncuları oynamayacak olan takımda, savunmada Spycher ve Petkovic ile ileri uçta Toski ve Amanaditis en önemli eksikler olarak göze çarpıyor. 2 haftadır gol atamayan E.Cotbuss takımı ise oynadığı 25 maçta attığı 21 golle ligin en az gol atan 2. takımı durumunda. Gol atmakta ciddi şekilde sıkıntı çekiyorlar.

Önümüzdeki 2 haftada B.Münih ve Stutgart gibi 2 önemli deplasman maçına çıkcak olan Frankurt için bu maçı kazanmak çok önemli. Bence işi ilk yarıdan bitirirler.

160- Hamburg - Hoffenheim (1) (1,60)

Wolfsburg ve M.Gladbach karşısında aldığı farklı mağlubiyetlerden sonra çabuk toparlanan ev sahibi takım, ilk önce UEFA da tur atladı daha sonra ligde üst üste 2 önemli galibiyet aldı ve tekrardan Şampiyonluk yarışına ortak oldu. Bu hafta sıralamada hemen üstünde yer alan 2 takım olan Wolfsburg ve B.Münih'in karşılaşacak olması bu maçı kazanmaları için Hamburg üzerinde artı bir motivasyon yarattı. Maç öncesi Boateng, Alex Silva, Atouba ve B.Reinhardt oynamayacak olan futbolcular.

Adeta beraberlikler takımı haline gelen Hoffenheim nerdeyse kazanmayı unuttu. Önemli futbolcularının sakatlanmasından sonra çok sıkıntı yaşayan takım aslında oynadığı fubolu açısından hiçbirşey kaybetmiş değil. Ancak takımın o eski havası haftalar ilerledikçe kaybolmaya başlıyor. Geçen hafta ligin en kötü deplasman takımı olan Hannover'i bile yenemediler.

Rakibine göre daha iyi bir kadroya sahip olan Hamburg eğer şampiyonluk iddasını sürdürmek istiyorsa bu maçtan mutlak 3 puan çıkarmalı.

162- Wolfsburg - Bayern Munih (ÜST) (1,55)

Sezon başında Şampiyonluğun süpriz adayı olarak gösterilen Wolfsburg takımı, aynen beklenildiği gibi şu an zirvenin ortağı durumunda. Sahasında müthiş bir form grafiğine sahip olan takım, sahasında oynadığı 12 maçın 11 ini kazanırken 1 kez berabere kaldı. Bu 12 maçın sadece 1 tanesi hariç hepsinde en az 2 gol attı. Grafite ve Dzeko gibi müthiş bir ikili forveti bulunan takım bu maçtada mutlaka gol veya goller bulacaktır.

Şampiyonluğun bir başka adayı B.Münih ise, son haftalarda çok formda. Oynadıkları son 4 resmi maçıda kazanan takım, bu 4 maçta toplam 16 gol attı. Ayrıca ligde oynadıkları toplam 25 maçında tam 23 ünde gol buma başarısı gösterdiler. Hafta içi önemli bir Ş.Ligi maçına çıkacak olan takımın aklı o maçta olabilir. Klose ve Hamit dışında takımda ciddi bir eksik bulunmuyor.

Her iki takımda da etkili gol ayakları bulunuyor ve çok rahat gol bulabiliyorlar. Bu maçta taraf bahsi yapmak gerçekten çok zor ama bol gol izleyeceğimiz kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder